Na mijn studie Communicatie aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg, ben ik bij EPZ komen werken. We zijn een kleine afdeling, dus doen we veel verschillende dingen. We communiceren heel actief met de binnen- en de buitenwereld. Onze eigen mensen moeten weten wat er zoal gebeurt. Ook de buitenwereld informeren we actief over onze kerncentrale. Dat werk is politiek erg gevoelig. Veel van wat bij ons gebeurt is meteen in het nieuws. Dus ik heb regelmatig contacten met de pers, van het Jeugdjournaal tot aan wetenschapsprogramma’s!

Ik zit bij de grotere projecten in het projectteam en maak daarvoor communicatieplannen en onderhoud de perscontacten. Verder verzorg ik rondleidingen en ontwikkel informatiemateriaal.

Je krijgt hier veel kansen. Zo heb ik bijvoorbeeld een vervolgopleiding Communicatie gevolgd, zit in de Ondernemingsraad en ga regelmatig voor mijn werk naar bijeenkomsten buiten het bedrijf. Soms zelfs in het buitenland.

EPZ is groot genoeg, maar niet té groot. Je kent vrijwel iedereen en de lijnen zijn kort. Ik ken alle managers persoonlijk en kan bij iedereen zo binnenlopen. Ook in de rest van de organisatie staat iedereen klaar om je te helpen. Ik weet niet of dat typisch Zeeuws is, maar die sfeer bevalt me wel heel goed.