Carlo Wolters wordt per 1 oktober a.s. door aandeelhouder RWE/Essent en grootaandeelhouder DELTA benoemd tot algemeen directeur van EPZ in Borssele. De heer Wolters heeft de steun van het management en de ondernemingsraad van EPZ.

Wolters is nu nog vice president Asset Management bij het Zweedse energie bedrijf Vattenfall. Carlo Wolters: “Mijn doel is om de kerncentrale tot 2034 op een veilige en rendabele wijze te bedrijven. Ik wil er daarnaast voor zorgen dat de kerncentrale aan het eind van de bedrijfsduur verantwoord ontmanteld kan worden op basis van het ontmantelingsplan en met de benodigde financiële middelen. Die doelen kunnen we bereiken door met bijzondere aandacht voor veiligheid samen te werken en plezier in ons vak te hebben. Op korte termijn gaat mijn aandacht uit naar de mensen die direct de gevolgen ondervinden van het sluiten van de kolencentrale van EPZ en wil ik kennismaken met de mensen in de organisatie en ga ik mij inwerken in de materie van de kerncentrale.”

Carlo Wolters volgt Bram-Paul Jobse, EPZ’s financiële man, op die de functie van directeur ad interim vervulde sinds het vertrek van de vorige directeur.

CV
De 47-jarige Wolters studeerde Chemische Technologie aan de Universiteit Twente. Hij startte in 1992 zijn loopbaan bij de Demkolec kolenvergasser in Buggenum. Hij had er diverse operationele en technische functies, waarvan de laatste 4 jaar als Plantmanager waarbij zijn aandacht vooral lag op veiligheid en het rendabel maken van de installaties. In 2008 stapte hij over naar de Exploratie en Productie divisie van Nuon, die het beheer voerde over Nuon’s aandeel in de gasproductie en het transport van gas in de Noordzee. Sinds 2010 bekleedde hij diverse internationale functies bij Vattenfall, waarvan de laatste als vice president Asset Management waar hij verantwoordelijk is voor het Asset Management van productie portfolio van elektriciteits- en warmteinstallaties in Europa en de investeringsplanning van het Zweedse bedrijf. 

Elektriciteitsproducent EPZ heeft een kerncentrale van 515 MW, een kolen- en biomassacentrale van 427 MW en een windturbinepark van 24 MW.