Als sectormanager Nucleaire Veiligheid en Kwaliteitszorg beoordeel ik of nucleaire werkzaamheden volgens de geldende regels en afspraken worden uitgevoerd.

Toen ik deze functie kreeg, dacht ik dat het behoorlijk technisch zou zijn. Het tegendeel is waar. Kernenergie is mensenwerk. Ik kom met alles en iedereen in aanraking, zoals tijdens audits of bij de controle van werkzaamheden en werkplekken. Ik geef dan gevraagd én ongevraagd advies. Daarnaast ben ik degene die de contacten onderhoudt met de toezichthouder. Naast het papierwerk is collegiaal contact dus een groot onderdeel van mijn dagelijkse werk. Ook vind ik het mooi dat ik veel contacten buiten EPZ heb, zoals met de wereldwijde koepelorganisatie waar alle kerncentrales lid van zijn. Ik reis veel en dat geeft een extra dimensie aan het werk.

EPZ is een uniek bedrijf. Natuurlijk, het is de enige kerncentrale in Nederland, maar het is ook uniek omdat je zoveel mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen. Als je graag wilt, kan je hele leuke dingen doen. Ik heb een master gehaald aan de TU Delft en alle bedrijfsopleidingen gevolgd die het regelzaalpersoneel ook volgt. Ik ken het bedrijf dus door en door.

Ik ben ook Stralingsdeskundige en daarmee verantwoordelijk voor de stralingsbescherming van iedereen op het terrein. En tot slot ben ik één van de vertrouwenspersonen binnen de organisatie. Eigenlijk zijn het allemaal onafhankelijke functies buiten de lijn. Ik heb zo een goed overzicht over alles wat er in de organisatie gebeurt en kan bijsturen indien nodig.