De centrale blijft open tot 2034 en moet in een perfecte conditie blijven. Als Projectmanager Quality Projects begeleid ik uiteenlopende projecten die met de veiligheid en de levensduur van de kerncentrale te maken hebben.

Een voorbeeld was de vervanging van de nood- en nevenkoelwaterleidingen. Nadat de nieuwe leidingen waren aangelegd, zijn de oude leidingen stuk voor stuk losgekoppeld. Daarna zijn in de periode dat de kerncentrale voor onderhoud uit bedrijf is, de nieuwe leidingen aangesloten en getest. De projecten die ik begeleid zijn dus heel technisch. Bij m’n collega’s zit heel veel kennis, het is prettig dat ik op hen kan terugvallen. Als projectmanager moet je daar gebruik van maken, want je kunt nooit alles zelf weten.

Het werken bij EPZ bevalt me uitstekend. Als je binnenkomt, ga je direct in opleiding. Na de introductie heb ik anderhalve maand een basiscursus systeemkennis gevolgd. Dan leer je in korte tijd heel veel over de installatie en je leert de organisatie goed kennen. Daarnaast heb ik een leiderschapstraining gevolgd en m’n VCA verlengd.

Het salaris bij EPZ is goed. En wil je meer vrije dagen of juist minder, dan regel je dat in de Benefitshop. Bovendien zijn de werktijden best flexibel. Door de bloktijden kun je vroeger of later beginnen. Ik kom vaak op de fiets naar het werk en EPZ heeft daarvoor goede voorzieningen, je kunt bijvoorbeeld je fiets ophangen en er zijn douches met alles erop en eraan. Zo kom je fris op je werk. Niet voor niets dat er zoveel collega’s op de fiets naar het werk komen.