Ik ben afgestudeerd HBO-Werktuigbouwkunde. Na mijn afstudeerstage werd ik meteen als Senior Ingenieur aangenomen. Nu voer ik de basisengineering uit voor wijzigingen aan de installatie of voor nieuwe projecten. Ik bekijk ook meteen wat het kost aan tijd en geld en werk de oplossing met technische specificaties verder uit. Ik kom daardoor op heel veel verschillende afdelingen. Mijn ervaring is dat alle deuren voor je open staan, we helpen elkaar om de centrale nog veiliger te maken.

Toen ik bij EPZ kwam, heb ik eerst basis-reactorkunde gedaan. Daarna de interne cursus systeemkennis en de simulatortraining in de Duitse stad Essen. Daar is onze regelzaal één op één nagebouwd met een softwaremodule erachter. Normaal trainen collega's van de regelzaal daar. Maar ook wij moeten leren hoe de hele centrale werkt. Zeker als je wijzigingsvoorstellen en wijzigingsplannen maakt.

Ik krijg bij EPZ volop mogelijkheden om door te groeien. Ik ben begonnen met de eenvoudige projecten. Maar zodra ik meer ervaring kreeg, werden de projecten groter en ingrijpender. Tot nu toe heb ik vooral technische opleidingen gedaan, daarom wil ik in de toekomst ook een cursus projectmanagement gaan volgen. Nog genoeg uitdagingen dus.

Ik woon best een eindje bij de centrale vandaan - fietsen is geen optie. Meestal ga ik met de auto, maar als het mooi weer is, neem ik de motor. Het is heerlijk om binnendoor door Zeeland te rijden. Wat ik ook prettig vind, is dat ik flexibele werktijden heb. Ik kan tussen zeven uur en half tien beginnen en stoppen tussen half vier en zes uur. Ik heb een goede reiskostenregeling en als ik wil, kan ik verlofuren bijkopen en opnemen.