Als Storingstechnicus/Werktuigkundige ben je eigenlijk de vooruitgeschoven post van de regelzaal. Als die een storing signaleert, bellen ze mij. De eerste gang is dan meestal naar de tekeningenhoek om te kijken waar het vandaan komt.

Als er echt gesleuteld moet worden, maak ik een melding voor de afdeling Onderhoud. Als die aan de installatie gaat werken, zorg ik dat de componenten elektrisch vrijgeschakeld zijn zodat ze veilig kunnen sleutelen.

Ik werkte hier eerst acht jaar als inleenkracht op de tekenkamer. Ik had alleen m’n MTS elektro. Vier jaar geleden ben ik hier vast aan de slag gegaan. Omdat ik nu een dubbelfunctie heb – Storingstechnicus en Werktuigkundige – moest ik ook Rewic-A halen. Daar ben ik nu mee klaar.
Ik heb ook de opleiding Stralingshygiëne 5b gevolgd om in het nucleair gebied te mogen werken. En ik ben lid van de eerste aanvalsploeg van de bedrijfsbrandweer en dus heb ik ook de brandweeropleiding gevolgd.

Ik werk in de 5-ploegendienst en een keer in de zes weken heb ik een week dagdienst. Die week wordt vooral gebruikt om in te vallen en voor opleidingen. Het past helemaal bij mijn thuissituatie. Zeker toen m’n kinderen jonger waren, heb ik alles mee kunnen maken. Van de crèche tot de peutergym en later ook met het naar school brengen.

In de ploeg is de sfeer supergoed, we hebben een gezellig team. In de nacht en in het weekend ‘draait’ mijn team de hele centrale. Wat ik ook belangrijk vind: het is een schone fabriek en het werk is overzichtelijk. ’s Nachts voeren we beproevingen uit en eigenlijk hebben we weinig storingen. De installatie draait perfect.

Een groot voordeel van EPZ ten opzichte van mijn vorige werkgevers is dat er in de toekomst uitzicht is op een aantrekkelijke dagdienstbaan. Ik hoop hier tot m’n oude dag te blijven!