Ik ben als Senior Technicus Mechanisch verantwoordelijk voor het mechanisch onderhoud van pompen, stoomgeneratoren, afsluiters, tanken enzovoort. Ik verzorg de werkvoorbereiding en stuur de monteurs aan. Ik ben heel vrij om m’n werk zelf in te delen. Dat is prettig. Je bepaalt zelf wanneer je wat doet, maar het werk moet natuurlijk uiteindelijk wel gedaan zijn.

Onze kerncentrale is van een Duits ontwerp. Naast Nederlands en Engels wordt er dus regelmatig Duits gesproken. Ik heb daarom ook een cursus technisch Duits spreken en schrijven gevolgd. Nadat ik was aangenomen, kreeg ik eerst zes weken een bedrijfsopleiding van de eigen EPZ-opleiders. In die weken leer je de installatie en de processen wel goed kennen.Tijdens de jaarlijkse onderhoudsstop komen er veel specialisten van Areva uit Duitsland waarmee je samenwerkt.

Ik ruilde de 5-ploegendienst bij m’n vorige werkgever in voor een dagdienstfunctie bij EPZ. Nu draai ik één keer in de zes weken een week storingsdienst. Dat is goed te combineren met thuis en dat bevalt me prima. De secundaire arbeidsvoorwaarden van EPZ zijn goed. Ik kan bijvoorbeeld zelf kiezen of ik m’n overuren en storingsdiensturen in tijd of geld wil hebben.